Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România a învins Muntenegru cu 1-0 şi a terminat pe locul doi în grupa din Liga Naţiunilor

0 81

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 1-0, marţi, la Podgorica, şi s-a clasat pe locul al doilea în grupa a patra din Seria C a Ligii Naţiunilor.

George Ţucudean, atacantul echipei naţionale şi al CFR-ului, a înscris singurul gol al partidei cu Muntenegru, din Liga Naţiunilor. Jucătorul campioanei a punctat în minutul 44, cu un şut din afara careului.

„Mă bucur că am marcat şi am câştigat, păcat că nu ne-au ajutat celelalte rezultate. Dar eu zic că am făcut un joc bun, o campanie foarte bună, după părerea mea. Chiar acum vorbeam ce meci am avut, cum l-am controlat (n. red – meciul cu Muntenegru), dar aşa a fost, din păcate. Sperăm să avem puţin noroc la tragere, dar chiar şi dacă rămâneam în urna a treia erau echipe bune în urna a patra. La ce oportunităţi am avut de a înscrie, nu se supăra nimeni dacă era trei, patru la zero”, a spus Ţucudean la finalul jocului de la Podgorica.

Muntenegrenii au ratat un penalty în minutul 72. Ciprian Tătăruşanu, portarul echipe naţionale care a reuşit să apere penalty-ul în partida cu Muntenegru şi a făcut ca România să-şi păstreze avantajul şi să câştige cu 1-0, a explicat cum a reuşit să pareze lovitura lui Jankovic.

„Am studiat, ca de fiecare dată, posibilii jucători care execută. De obicei el trăgea pe acel colţ. Acum a tras foarte tare şi mi-a venit mingea în ochi, deci am apărat cu ochiul! A fost un teren destul de bun ţinând cont de condiţiile meteo şi noi am arătat că suntem o echipă de caracter. Sper să o ţinem tot aşa…Nu am reuşit să înscriem atunci cu ei, la Ploieşti, s-au pierdut puncte, dar am făcut-o acum. Oricum, pentru mine urna a 3-a sau a 4-a e acelaşi lucru. Noi ne putem bate cu orice echipă, am demonstrat şi cu Serbia şi azi. Serbia a fost mai puternică de aceea a câştigat grupa, dar noi putem să mergem la EURO 2020”, a declarat Ciprian Tătăruşanu, la finalul meciului.

Pe 2 decembrie, la Dublin, va avea loc evenimentul în cadrul căruia vor fi stabilite grupele preliminare ale Campionatului European 2020. O ediție aniversară a turneului care va fi organizat în 12 orașe europene, inclusiv la București.

La EURO 2020 niciuna dintre țările gazdă nu vor fi calificate din oficiu. Toate vor intra în urne la tragerea la sorți.

Urnele valorice sunt realizate pe baza parcursului echipelor în prima ediție a Ligii Națiunilor UEFA. Astfel, tricolorii se vor regăsi în a patra urnă. Cele 55 de selecționate vor fi împărțite în 10 grupe, 5 grupe de 5 echipe și 5 de câte 6. Cele patru câștigătoare ale grupelor din Liga A a Ligii Națiunilor vor fi repartizate în grupe de câte 5 echipe.

Se vor califica la turneul final primele două clasate din fiecare grupă.

Urna câștigătoarelor din Liga A: Elveția, Portugalia, Olanda, Anglia

Urna 1: Belgia, Franța, Spania, Italia, Croația, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

Urna 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia

Urna 5: FYR Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxemburg, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Feroe

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

Pentru tragerea la sorți există mai multe restricții în ceea ce privește împerecherea echipelor:

– Într-o grupă pot fi cel mult două țări gazdă EURO 2020: Anglia, Azerbaijan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoția, Spania, Ungaria.
– Următoarele echipe nu se pot întâlni: Armenia / Azerbaijan, Gibraltar / Spania, Kosovo / Bosnia-Herțegovina, Kosovo / Serbia, Ucraina / Rusia.
– Într-o grupă pot fi cel mult două dintre țările cu climă rece: Belarus, Estonia, Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia, Ucraina.
– Cel mult o pereche dintre următoarele vor fi repartizate în aceeași grupă, din cauza distanțelor mari de parcurs: Azerbaijan cu Gibraltar, Islanda, Portugalia; Islanda cu Armenia, Cipru, Georgia, Israel; Kazahstan cu Andorra, Anglia, Franța, Feroe, Gibraltar, Islanda, Malta, Irlanda de Nord, Portugalia, Irlanda, Scoția, Spania, Țara Galilor.

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019.

Ultimele patru naționale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obțin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) își vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Națiunilor, și finala (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More