Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

România: Aproape 10.000 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore

0 272

În ultimele 24 de ore au fost 9.785 de cazuri noi de COVID-19. Alte 36 de decese au fost raportate de autorități. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică anunța 8.600 de cazuri noi la nivel național.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat miercuri, în ședința de guvern, evoluția pandemiei în România. Potrivit ministrului, în ultimă săptămână a crescut numărul cazurilor noi cu 50%, însă numărul cazurilor grave a rămas redus.

„Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății în cadrul ședinței de guvern, există o creștere de 50% a cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână. Din fericire, numărul celor a căror stare de sănătate a necesitat internarea în spital este foarte mic. Potrivit datelor prezentate, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaționale, 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern.

Acesta a mai spus că în privința antiviralelor, ministrul Alexandru Rafila și-a informat colegii că până la finalul acestei luni ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare din spitale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More