Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România e pe primul loc la medalii, după primele două zile al Campionatului European WUKF de la Cluj

0 75

România a câștigat 30 de medalii (13 de aur, 10 de argint și 7 de bronz) și conduce detașat în clasamentul pe medalii după primele două zile de întreceri ale Campionatului European de Karate WUKF, organizat la Cluj-Napoca.

Președintele Federației Române de Karate WUKF (FRK WUKF), Liviu Crișan, a declarat vineri seară pentru AGERPRES că își dorește foarte mult ca România să recâștige Campionatul European, după ce în primele două zile a cucerit 30 de medalii (13-10-7).

”Este al 9-lea campionat european al WUKF și am reușit să aducem la Cluj 26 de țări, cu 1.846 de sportivi. Până acum este foarte bine, am trecut de două zile grele. Mâine vom mai avea o zi foarte grea, competiția copiilor, și duminică vom avea finalele. Sunt optimist pentru români. Fiind în România, am putut să înscriem mai mulți copii pe fiecare categorie și sunt optimist, pentru că îmi doresc foarte mult să recâștigăm titlul european, pierdut anul trecut în fața Italiei’, a spus Liviu Crișan.

În perioada 6-9 aprilie, în Complexul Sportiv Cluj Arena — Sala Polivalentă se desfășoară cea de-a IX-a ediție a Campionatului European de Karate WUKF All Ages, organizat de Federația Română de Karate WUKF.

”După primele două zile de concurs, în care au fost peste 800 de competitori, cadeți, veterani, juniori și seniori, clasamentul este următorul: România are 13 medalii de aur, 10 de argint, 7 de bronz; Slovacia — 6 de aur, 3 de argint, 7 de bronz; Italia — 5 aur, 4 argint, 9 bronz; Danemarca — 4 de aur, 8 de argint, 1 bronz; Polonia — 3 aur, 2 argint, 2 bronz. Categoriile de cadeți și veterani s-au încheiat și premiat. Urmează mini-cadeții și copiii, iar finalele de juniori și seniori vor avea loc duminică”, a declarat Andrei Constantin, purtător de cuvânt al Federației Române de Karate WUKF.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More