Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18

0 92

România este oficial în pragul unei epidemii de gripă, anunţă Ministrul Sănătăţii. 7 decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, iar bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 18.

Majoritatea victimelor sufereau şi de alte afecţiuni care au influenţat decisiv evoluţia gripei, spun medicii. Virusul se intalează pe fondul unui sistem imunitar slăbit, aşa că specialiştii ne sfătuiesc să ne întărim imunitatea cu vitamine, dacă nu am fost vaccinaţi.

În total, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 90.000 de viroze respiratorii, dintre care peste 1000, sunt cazuri de gripă.

Trei bărbaţi şi o femeie, din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Arad au fost declaraţi în ultimele 24 de ore victime ale virusului gripal. Cu vârste între 67 şi 81 de ani, toţi aveau şi alte afecţiuni cronice.

Bărbatul de 69 de ani, din Timiş de exemplu, a fost iniţial internat la sfârşitul lunii decembrie cu infecţie renală, dar suferea şi de ciroza hepatică. În zece zile, asociată cu virusul gripal, starea lui s-a înrăutăţi dramatic.

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii: “Suntem în pragul unei epidemii de gripă. Conform definiţiei specialiştilor dacă într-o săptămână numărul de cazuri confirmate depăşeşte numărul de cazuri estimate, atunci săptămâna se declară că fiind săptămână epidemică. Dacă 3 săptămâni la rând avem săptămâna epidemică, atunci putem vorbi despre epidemie de gripă.”

În tot acest timp, oamenii stau la coada la farmacii. Unii încearcă să se trateze singuri, alţii cumpără medicamente anti-virale, prescrise de doctori. Pe lângă aceste tipuri de pastile, mulţi iau şi tablete pentru întărirea imunităţii.

Medicii spun că după vaccinare organismul are nevoie de aproximativ 14 zile pentru a forma anticorpi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More