Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România înapoi în Evul Mediu. Judecată pentru un loc în biserică

0 375

O bătrână a fost obligată să plătească daune morale și cheltuieli de judecată unei angajate a C.E.C. Bank Zalău. Cauza a fost faptul că bătrâna s-a așezat pe scaunul rezervat în biserică familiei reclamantei.

Jurnaliștii Adevărul au adus la lumină un caz de judecată demn de cronicile istorice ale Evului Mediu. Astfel ei scriu despre un dosar din arhiva Judecătoriei Zalău, dosar ce are la bază judecata dintre două femei, din judeţul Sălaj, pe un scaun din biserică.

Așadar, o femeie, angajată a CEC-ului, a dat-o în judecată, în cursul anului 2017, pe o bătrână, cerându-le judecătorilor să o oblige pe aceasta din urmă la achitarea unor daune morale pentru „grave prejudicii aduse imaginii şi integrităţii morale”. Se pare că cearta a pornit la slujba de Înviere a anului 2017 şi a continuat la slujba de duminică din data de 25.06.2017, când bătrâna s-a așezat pe scaunul din biserică, din localitatea Buciumi, rezervat pentru familia reclamantei. De asemenea, bătrâna nu i-a permis reclamantei să se așeze pe locul rezervat.

Totodată, femeia care a intentat procesul spune ca a fost agresată de bătrână și că aceasta i-a adresat cuvinte jignitoare atunci când a rugat-o să se ridice de pe scaun. Din această cauză femeia a considerat că i s-a adus un prejudiciu de imagine. „Atitudinea pârâtei i-a adus  un prejudiciu de imagine, în condiţiile în care este angajată a CEC Bank Zalău, se bucură de o bună reputaţie ştirbită de conduita pârâtei, în condiţiile în care locuitorii din Buciumi o întreabă despre incident”, se notează în chemarea la judecată.

Cei de la Adevărul citează și declarația unei martore care a stat de partea reclamantei: „Reclamanta a fost afectată de incident şi că  este jenată de  faptul că  multe persoane o întreabă care este cauza incidentului”. De partea cealaltă se arată însă că „reclamanta a dorit să se aşeze la locul nr. 1 ocupat de către pârată şi pentru că nu a putut să-l ocupe a adresat pârâtei şi femeilor din jur, cuvintele să le fie rușine că sunt femei bătrâne şi nu-şi  cunosc locul”.

Justiția a fost de partea angajatei C.E.C. Bank Zalău fiindcă judecătorii au obligat-o pe bătrâna dată în judecată să îi plătească femeii care a deschis procesul 1.000 de lei daune morale şi 1.200 de lei cheltuieli de judecată. „Fapta ilicită şi vinovăţia pârâtei se desprind  tocmai din ocuparea locului 1 şi nepermiterea pârâtei de a-l ocupa, cu adresarea cuvintelor că – a venit să facă ruşine în biserică – cu toate că, aceasta ştia de la preot, asa cum reiese din întâmpinarea depusă că, din evidenţele parohiei, locul în cauză aparţine soacrei reclamantei, informaţie care i-a parvenit în urma cu 3-4 ani, deci anterior incidentelelor în cauză”, au arătat magistraţii Judecătoriei Zalău.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More