Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România, pe locul 33 la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj

0 401

România s-a clasat pe locul 33 la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, obținând o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni de onoare.

România s-a clasat pe locul 33 la Olimpiada Internaţională de Matematică organizată la Cluj-Napoca, cu 129 de puncte. Rezultatul este mai slab decât cel obţinut anul trecut la Rio de Janeiro, unde românii s-au clasat pe locul 24.

Deşi tinerii matematicieni au obţinut o medalie de aur, o medalie de argint, două medalii de bronz şi două menţiuni, nu au reuşit să se claseze între primele 15 ţări din lume, aşa cum estimau oficiali din conducerea echipei la debutul competiţiei.

Organizatorii Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj-Napoca au anunţat, vineri, la festivitatea de premiere organizată în cadrul ceremoniei de închidere, că echipa SUA a ocupat locul I în clasamentul pe ţări, cu 212 puncte, obţinând cinci medalii de aur şi una de argint.

Unul dintre concurenţii medaliaţi cu aur, James Lin, a înregistrat un punctaj maxim – 42, câte 7 puncte pentru fiecare din cele 6 probleme rezolvate, ocupând locul I în clasamentul individual, din 615 participanţi la concurs.

SUA a fost urmată în clasamentul pe echipe de Rusia, pe locul 2, tot cu cinci medalii de aur şi una de argint (201 puncte), şi de China, pe locul trei, cu patru medalii de aur şi două de argint (199 de puncte).

La olimpiadă au participat 615 concurenţi din 110 ţări.

La ceremonia de închidere au participat, printre alţii, vicepremierul Ana Birchal, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Ionel Florian Lixandru, primarul Emil Boc, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Olimpiada Internaţională de Matematică se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 3 – 14 iulie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More