Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România pierde în fiecare an populația unui oraș de talia Dejului

0 133

Potrivit statisticilor oficiale, populația României scade în fiecare an cu un număr de persoane echivalent cu cel al populației totale a municipiului Dej. Totul din cauza diverselor forme de cancer.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an, în România sunt înregistrare 47.500 noi cazuri de cancer. Cifrele au fost publicate în cadrul unei conferințe de presă organizate la Cluj, la care au participat mai mulți specialiști în oncologie, care au arătat că 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne, iar cancerul de col uterin și cel pulmonar sunt cele mai răspândite forme ale acestei maladii în țara noastră.

Concluziile studiilor sunt confirmate și de specialiștii clujeni în oncologie. ”Cancerul este tot mai frecvent și tot mai perfid în ultimele decenii, devenind o problemă majoră de sănătate publică. Cauzele acestei schimbări sunt legate de modul nostru de viață și de mediul poluat în care trăim. Progresele în depistarea precoce și în tratament au condus la ameliorarea supraviețuirii. Putem lupta împreună împotriva acestui flagel în ascensiune, prin modificarea stilului de viață și prin colaborarea cu specialiștii în domeniu. Secretul însă stă în informare: un om informat este un om puternic”, a spus conf. univ. dr. Dan Eniu, medic primar în domeniul chirurgiei oncologice, citat de România Liberă.

”În oncologie este esențial un diagnostic anatomo-patologic corect și un stadiu precis, larg tributar unei imagistici performante și, desigur, specialiști competenți. În lipsa diaganosticului corect, inclusiv stadializare, tratamentul riscă să fie suboptimal. Dacă reușim să avem diagnostic și stadii mai complete și mai precise și să condensăm la sub o lună toate investigațiile necesare pentru acestea, iar decizia terapeutică să fie cu adevărat multidisciplinară, vom face un pas major, anul acesta, în asistența oncologică din România”, a spus conf. univ. dr. Gabriel Kacso, potrivit sursei citate.

Citiți articolul complet în România Liberă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More