Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România, singura țară din Europa în care oamenii se pot vaccina fără programare

0 129

„Suntem singura țară din Europa unde oamenii se pot vaccina fără programare”, spune premierul Florin Cîțu, care a făcut un nou apel la imunizare.

Eforturile autorităților dau roade și datorită faptului că oricine se poate vaccina acum, doar cu buletinul. Crește procentul celor imunizați și pentru că au fost organizate maratoane în mai multe orașe. În București, peste 20.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din weekend.

Cei care s-au imunizat în aceste zile sunt așteptați peste trei săptămâni la rapel. Pot alege orice centru de vaccinare, mai ales că acum imunizarea se face doar cu buletinul, în toată țara, fără programare.

”Suntem singura țară din UE unde oamenii se pot vaccina fără programare. Eu zic că se poate și trebuie să ne implicăm cu toții, fiecare membru al acestui guvern, pentru că această campanie de vaccinare este campania noastră, a tuturor, nu este doar campania mea și a președintelui României.

Premierul Florin Cîțu

Un alt maraton al imunizării a început la Craiova. Timp de opt zile oamenii sunt chemați pe stadionul Ion Oblemenco din oraș. Startul a fost dat de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță.

Rata tot mai mică de infectare din localități este semn că această campanie are succes, spune premierul. Medicii confirmă că și spitalele sunt mai libere.

Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: ”Suntem în punctul în care trebuie să vacciăam populația care este sceptică, ori pentru asta avem nevoie de informații, de dovezi științifice clare și transparente.”

Potrivit ultimelor raportări, până acum 3,6 milioane de români au fost vaccinați. Dintre aceștia, 2,3 milioane au primit ambele doze.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More