Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România tot în Evul Mediu. IPS Teodosie riscă viața enoriașilor și îndeamnă la pelerinaj. „Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

0 668

România este un stat laic doar pe hârtie, un stat în care chipuri ale BOR fac propria lege și sfidează măsurile luate de către Guvern. IPS Teodosie îndeamnă astfel la pelerinaj chiar dacă pune în pericol viețile enoriașilor. Declarațiile sale sfidează orice lege morală.

Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală.

Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului citat de către cei de la Digi 24.

ÎPS Teodosie ignoră o decizie judecătorească și, totodată, îi sfidează pe guvernanți. Deși instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă mâine la mănăstire.

Acest îndemn la pelerinaj a fost făcut în județul cu una dintre cele mai mari rate de infectare din țară. Constanța înregistrează 7,58 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, scriu tot cei de la Digi 24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More