Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România „ultradezvoltată”. Iohannis visează spitale, școli și digitalizare

0 432

Joi a fost lansat planul pentru absorbția fondurilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru revenirea din criza provocată de pandemie. Klaus Iohannis spune că România trebuie să se axeze pe investiții în sănătate, educație, transport, energie și agricultură.

Potrivit celor de la Digi 24, președintele a reamintit că la negocierile din luna iulie, România a obținut un pachet bugetar de circa 80 de miliarde de euro pentru următorii 9 ani, la care se adaugă 30 de miliarde de euro prin Facilitatea pentru Redresare și Reziliență, instrument financiar unic în istoria de până acum a Uniunii Europene.

Este momentul cel mai bun să ne asumăm reforme ambițioase în domenii importante, precum cel al legislației achizițiilor publice, în domeniul administrației publice, precum și în privința legislației din domeniul fondurilor europene, pentru ca aceste sume să fie administrate responsabil, transparent și să fie cheltuite în beneficiul real al cetățenilor. Mă refer, în primul rând, la investițiile atât de necesare în infrastructura de sănătate, cu precădere construcția de spitale noi și extinderea celor existente. 

Totodată, propunem investiții suplimentare în infrastructura școlară și fonduri pentru comunitățile locale, inclusiv investiții în digitalizare administrativămobilitate inteligentă și regenerare urbană. România trebuie să se conecteze la realitățile zilelor noastre, inclusiv în ceea ce privește tranziția climatică și transformarea digitală, pentru a stimula creșterea economică și pentru a crea noi locuri de muncă bine plătite, a spus președintele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More