Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România va exporta vaci în valoare de 500 de milioane de euro

3 60

În următorii 7-10 ani, România va exporta peste 500.000 de vaci din rasa Bălţata românească în China. Afacerea va rotunji veniturile fermierilor români cu o jumătate de miliard de euro.

Este o şansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, viţele în dezvoltare, al căror preţ de export este aproximativ 1.000 de euro„, a declarat Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci „Bălţata Românească” din Braşov, pentru Mediafax.

Primele 5.000 de vaci, vor fi exportate în luna ianuarie a anului viitor. În urma acestui export,  România devine prima ţară europeană care exportă vaci în China şi a patra din lume, după Australia, Noua Zeelandă şi Uruguay.

În acest moment, în România exista peste 600.000 de vaci din rasa Bălţata românească (vaci în lactaţie) şi încă pe atât masculi şi tineret.

 

sursa foto: www.mesagerulhunedorean.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mandrean Paul spune

    Nenea „ziaristu”,in scoala ai fost la orele de mate?In titlu,spui ca valoarea este de 500.000 euro.Apoi,spui ca „exportăm peste 500.000 de vaci” la pret de 1.000 euro bucata.Stire copy/paste a la Someseanul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More