Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România va găzdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal din 2020

0 83

romania_arena_nationala_1

Bucureştiul a fost desemnat ca oraş gazdă al meciurilor Campionatului European din 2020! Pe Arena Naţională se vor disputa 4 întâlniri: una în optimile de finală şi alte 3 în grupe.

Astăzi a avut loc la Geneva ceremonia desemnării oraşelor care vor găzdui meciurile de la Campionatul European din 2020. Bucureştiul a fost desemnat să găzduiască patru meciuri.

Dacă până acum Campionatul European era găzduit de una sau două țări, ediția din 2020 va fi găzduită de 13 orașe din 13 țări.

Orașele care vor găzdui meciuri de la EURO 2020

Londra va găzdui finala şi o semifinală a turneului final al CE 2020

Munchen – un sfert de finală şi 3 meciuri din grupe

Baku (Azerbaijan) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Saint Petersburg (Rusia) – o partidă din sferturi şi alte 3 din grupe

Roma (Italia) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Oraşele care vor găzdui câte un meci din optimi şi alte 3 partide din grupe la CE 2020:

Copenhaga (Danemarca)

București (România)

Amsterdam (Olanda)

Dublin (Irlanda)

Bilbao (Spania)

Budapesta (Ungaria)

Bruxelles (Belgia)

Glasgow (Scoția)

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatură, întocmit de UEFA, România are de rezolvat în următorii şase ani probleme de infrastructură pentru a organiza în condiţii optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru România scoate în evidenţă slaba legătură dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi oraşul Bucureşti.

Alte aspecte de îmbunătăţit se întâlnesc la stadion. Finalizată în 2011, Arena Naţională are o capacitate de 54.851 de locuri şi a găzduit finala Ligii Europa în 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Naţională. De asemenea, cerinţele UEFA privind ospitalitatea şi mass-media nu sunt întrunite în totalitate.

Referitor la locurile de cazare din Capitală, numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parţial cerinţele UEFA. Însă preţurile sunt competitive, iar autoritatea naţională de turism a promis că tarifele nu vor creşte cu ocazia turneului.

Raportul mai remarcă experienţa limitată a municipalităţii bucureştene în organizarea unor evenimente majore şi că planificatele investiţii în infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate în amănunt.

Dacă echipa naţională a României va reuşi calificarea la CE din 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More