Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

România va întrece Italia la producţia de maşini în acest an

1 41

România ar putea urca pe locul 9 în topul ţărilor din Europa care produc autoturisme în anul 2013. Se estimează că Dacia şi Ford vor produce în 2013, 450.000 de autoturisme, asta în cazul în care creşterea de 40% din primele patru luni ale acestui an se menţine.

În această situaţie România va devansa Italia la acest capitol, deoarece producătorii italieni au o scădere de 15% şi se estimează că vor produce 360.000 de autoturisme.

„Industria auto din România trebuie să atingă un volum de jumătate de milion de maşini fabricate anual. Două sunt explicaţiile pentru rezultatele din acest an. Primul îl reprezintă reîntinerirea aproape totală a gamei Dacia şi cererea foarte mare la export, iar a doua demararea producţiei Ford la Craiova, care începe să-şi facă simţită prezenţa“, a declarat Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor Auto de Automobile din România (ACAROM), care mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Dacia.

În primele patru luni ale acestui an, în România, s-au asamblat peste 170.000 de autoturisme, notează ZF.ro

top autoturisme

sursa foto: ZF.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More