Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Românii, cei mai interesați din lume de criptomonede

0 271

Criptomonedele au îmbogățit și au sărăcit mulți români. Din ce în ce mai multe povești despre succese și eșecuri au fost făcute cunoscute în ultima vreme în România și nu întâmplător. Preocupați să adune bani cât mai rapid și cu un minimum de efort ori să facă investiții cu randament consistent pe termen lung, din ce în ce mai mulți cetățeni manifestă preocupare pentru criptomonede.

Căutările de pe Google o confirmă: România este pe primul loc în lume din punct de vedere al creșterii interesului față de monedele virtuale.

În ultimul an, numărul de căutări din motorul de căutare a fost de 7.635 la 100.000 de locuitori, cea mai mare creștere la nivel global, de 331,3% față de anul precedent. Pe locul secund este Grecia, cu o creștere de 226% și 8.303 căutări la 100.000 de locuitori. Podiumul este completat de Canada, cu o creștere de 213.1%, cu 20.783 de căutări. Din top 10 mai fac parte Marea Britanie, Arabia Saudită, Croația, Islanda, Guam, Puerto Rico și Finlanda, potrivit platformei de educație Crypto Head.

Bancomatele de criptomonede, o facilitate obișnuită în România

Din punct de vedere al infrastructurii, după numărul de ATM-uri, SUA este cea mai adaptată țară din lume în ceea ce privește criptomonedele, cu 17.436 de unități. Pe locul 2 se află Canada, cu 1.464 de ATM-uri, urmată de Marea Britanie, 200 de unități și Austria, cu 157.

România are, potrivit sursei citate, 86 de ATM-uri cripto, înaintea Republicii Cehe, următoarea clasată, cu 68 de astfel de unități sau a Italiei, locul 11 – 65 de ATM-uri și Germaniei, locul 14, cu 53 de ATM-uri. Astfel, din punct de vedere al numărului de bancomate, țara noastră este pe locul 9 în lume.

În ceea ce privește scorul general, care arată cât de pregătită este țara noastră pentru criptomonede și ia în calcul toți indicatorii, România ocupă poziția 33 în lume, cu un total de 5,1 puncte, la egalitate cu Austria.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More