Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Roviniete noi și tarife noi

0 62

drum trafic masini

Autorităţile vor introduce noi perioade de valabilitate a rovinietelor pentru autoturisme, de 10 şi 90 de zile, pe lângă cele disponibile în prezent, al căror preţ rămâne nemodificat, şi vor stabili noi tarife, dintre care unele mai mari decât cele actuale, pentru celelalte categorii de vehicule.

Proiectul vizează menţinerea actualelor roviniete pentru autoturisme (valabile 7 zile, 30 de zile sau 12 luni, la preţuri de 3, 7, respectiv 28 de euro) şi introducerea a două noi tarife – 4 euro, pentru o perioadă de 10 zile, şi 13 euro, pentru 90 de zile.

Pentru vehiculele de transport marfă de sub 3,5 tone cele două noi tipuri de vinietă vor fi disponibile la tarife de 8, respectiv 36 de euro.

Proiectul de act normativ actualizează, de asemenea, tarifele pentru celelalte categorii de vehicule.

Pentru vehiculele de transport marfă de 3,5 – 7,5 tone sau de transport persoane cu 9-23 locuri pe scaune rovinieta pentru o zi va costa 11 euro, faţă de 4 euro în prezent. În schimb, cele cu valabilitate de 7 sau 30 de zile vor costa mai puţin, 16 euro sau 32 de euro, faţă de 20, respectiv 52 în prezent.

Tarife mai mari pentru rovinieta valabilă o zi vor plăti şi şoferii vehiculelor de transport marfă de 7,5 – 12 tone, de peste 12 tone cu până la trei axe, sau cei ai vehiculelor de transport persoane cu peste 23 de locuri.

Modalităţile de achitare a tarifelor de utilizare a drumurilor vor fi extinse prin intermediul unor mijloace de plată care urmează să fie puse la dispoziţie de către distribuitori, şi se va elimina posibilitatea de exceptare a unor vehicule, utilizate exclusiv în transportul public local de persoane sau în cazul unora dintre instituţiile subordonate MAI.

De asemenea, se va reintroduce procedura de reţinere a certificatului de înmatriculare al vehiculului utilizat fără rovinietă valabilă, până la achitarea amenzilor.

În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine va actualiza normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More