Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ruina blocului V03 din cartierul dejean Dealul Florilor va fi înlocuită cu un supermarket

0 63

Un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local Dej de vineri, 29 ianuarie, prevede scoaterea la licitație a blocului V03 din cartierul Dealul Florilor şi a suprafeţei aferente de 2500 metri pătraţi, pe locul acestuia urmând a fi construit un supermarket.

”În urma demersurilor întreprinse la Ministerul Afacerilor Interne, instituţie care a investit în construirea blocului, în urmă cu aproximativ 30 de ani, singura soluţie  pentru rezolvarea problemei este despăgubirea cu sumele investite a Ministerului de Interne şi a celor două firme care au cumpărat spaţii în cadrul obiectivului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Dej.

În acest sens, Primarul Municipiului Dej a iniţiat  un proiect de hotărâre prin care este prevăzută vânzarea prin licitaţie a blocului. Din suma încasată în urma licitaţiei, Primăria Dej, va achita Ministerului de Interne suma investită respectiv, 1.475.870 lei şi suma de 100.000 lei celor care au cumpărat spaţii,  Any Prodcom şi Loteria Română.

Ulterior vânzării, spaţiul va fi utilizat pentru construirea unui supermarket cu locuri de parcare.

„ Situaţia blocului V03, este una care trebuie neapărat rezolvată şi mă bucur că după numeroasele solicitări şi intervenţii  la Bucureşti, am găsit posibilitatea să fie rezolvată în sfârşit. Soluţia pe care am avansat-o prin proiectul de hotărâre, este singura variantă pe care o putem pune în practică, mai ales că avem investitori interesaţi pentru a investi în locaţie. Blocul şi terenul se vor scoate la licitaţie, cei care au investit îşi vor recupera banii, Primăria nu va pierde nimic, iar ulterior blocul va fi demolat urmând a se construi un supermarket, atât de dorit de dejeni, care va oferi locuri de parcare suficiente, locuri de muncă, bani în plus la impozitele şi taxele locale şi evident o imagine frumoasă zonei. Rezolvarea acestei probleme este una din priorităţile mele, tocmai de aceea o supun atenţiei consilierilor locali în prima şedinţă din acest an, pentru a demara cât mai repede toate procedurile necesare, astfel încât acea structură inestetică să dispară şi locul ei să fie luat de un supermarket”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More