Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ruina blocului V03 din Dej va fi istorie. Afaceristul dejean Ioan Tecar a cumpărat blocul și terenul

1 7.554

După zeci de ani în care a tronat în una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, afectând imaginea zonei și fiind un real pericol pentru cetățeni, ruina blocului V03 din Dej va fi istorie.

A fost nevoie de trei licitații publice cu strigare pentru ca, într-un final, un om de afaceri să salveze situația. Dacă la primele trei licitații nu s-a prezentat nimeni, la ultima licitație organizată de către Primăria Dej omul de afaceri Ioan Tecar a bătut palma cu administrația dejeană.

Astfel, primarul Costan Morar a confirmat pentru Someșeanul.ro că blocul V03 de pe strada Crângului, cu terenul aferent, a fost cumpărat de Ioan Tecar, acesta având obligația de a dărâma blocul și de a aduce situația terenului la cota zero.

Ulterior, în acel loc se va ridica un alt bloc, cu aproximativ 100 de apartamente, care va dispune de parcare subterană pentru cei care vor locui în respectiva construcție. Prin contract, Primăria Dej va primi o suprafață de teren pe care vor fi construite parcări publice, o parte dintre acestea urmând să fie alocate celor care au garaje în zona respectivă, iar altă parte din parcări vor putea fi închiriate de cei care tranzitează zona sau locuiesc în apropiere.

Conform informațiilor obținute de Someșeanul.ro, noul bloc ce va fi construit la intersecția străzilor Crângului cu Dobrogeanu Gherea va avea aproape 100 de apartamente dispuse pe două sau mai multe scări, cu până la 8 etaje, iar la parter vor fi amenajate spații comerciale.

Pentru ca zona să poată fi degrevată de toate sarcinile, Municipiul Dej trebuie să despăgubească MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, S.C. ANY PRODCOM S.R.L. și LOTERIA ROMÂNĂ cu sumele investite în imobilul situat în Dej, str. Crângului nr.1 (bloc V03), actualizate cu rata inflației până la data plății, conform Institutului Național de Statistică, respectiv, aproximativ 1.650.000 lei.

În urma acestei tranzacții, Primăria Dej va putea să despăgubească investitorii inițiali, iar noul proprietar este obligat să dărâme ”hidoșenia” și să ridice în locul acesteia o construcție modernă, cu spații comerciale, apartamente și parcări pentru locatari.

Citiți pe același subiect:

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Este cea mai mare golaneala făcută de primarul nostru. Și îmi asum ce spun. Sper sa fie cântecul de lebădă. Acum este clar ca organele abilitate trebuie sa cerceteze istoria acestui bloc. Inclusiv DNA ul. Și va dau doar următoarele motive: 1 cum sa despăgubește terții amintiți. Dacă au investit în ceva au investit în nimic și banii au fost mâncați de cineva pe ce???? 2.cum este posibil ca omul de afaceri tecar nu a participat la primele doua licitații și la a treia a fost cu noroc?! Cei ce fac achiziții știu de ce spun asta. Acum e clar timpul sa se termine

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More