Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rujeola face din nou victime în rândul copiilor. Numărul deceselor a ajuns la 24

0 70

O fată de nouă ani din județul Timiș, bolnavă de rujeolă, a murit. Copila nu era vaccinată și fusese internată în ultimele două săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, din cauza unei insuficienţe respiratorii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România, de la începutul epidemiei de rujeolă.

Cele mai multe victime au fost în judeţul Timiş. La sfârşitul lunii trecute, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că 115.000 de doze de vaccin vor ajunge în ţară până pe 10 mai.

News.ro a anunţat, că în plină epidemie de rujeolă, care afectează România din septembrie 2016 şi care a totalizat, până în 31 martie, 4.025 de cazuri, dintre care 24 decese, stocurile de vaccin vor fi epuizate, cel mai târziu, la sfârşitul lunii aprilie.

Deja, în februarie, zece direcţii judeţene de sănătate publică nu mai aveau nicio doză, iar în Ilfov nu mai era vaccin nici în cabinetele medicilor de familie, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La sfârşitul lunii februarie, pe lângă problemele cu vaccinul împotriva hepatitei B, cu vaccinul hexavalent şi cu vaccinul tetravalent, era semnalată şi lipsa vaccinului ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, potrivit reprezentanţilor CNSCBT.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 28 aprilie, de la debutul epidemiei, este de 5.119, din care 23 de decese. Şapte dintre decese erau în judeţul Timiş, câte 5 în Arad şi Dolj, 3 în Caraş Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Satu Mare.

Cele 5.119 cazuri au fost raportate în 38 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin – 965, Timiş – 950, Arad – 837, Mureş – 350, Dolj – 343, Călăraşi -178, Satu Mare – 170, Sibiu -170, Alba- 135 , Bistriţa Năsăud- 129, Hunedoara -127 şi Braşov -114, restul judeţelor având între unul şi 99 de cazuri.

Din totalul celor 5.119 de pacienţi, 4.934 nu au fost vaccinaţi niciodată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More