Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rusia a dispus interzicerea importurilor de bovine, carne de vita si produse derivate din Romania

0 37

 

vaci bolnave

 

Potrivit unui comunicat oficial al Roselhoznadzor (autoritatea sanitar-veterinară), Rusia a dispus interzicerea importurilor de bovine, carne de vită şi produse derivate din România, din cauza “encefalopatiei spongiforme bovine”.

Interdicţia vizeazã, de asemenea, proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor şi care conţin astfel de proteine, dar şi produsele făcute din resturi provenind din procesarea cărnii de vită.

Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină în România, cunoscută şi sub denumirea de “boala vacii nebune”, ar fi fost consemnată de Biroul Internaţional pentru Epizootii.

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu a declarat după ce Rusia a anunţat interzicerea importurilor de carne de vită din România invocând boala vacii nebune – că există o suspiciune de “caz atipic” depistat la o carcasă, nefiind însă cunoscută provenienţa animalului.

Suntem în anchetă de aproximativ o lună şi jumătate legat de acest caz, însă nu putem vorbi de o evoluţie a acestei boli pe teritoriul României. Dacă la finalul anchetei, ce presupune şi teste în laboratorul de specialitate din Marea Britanie, se confirmă că este vorba despre un caz atipic, acesta nu se ia în considerare şi nu se poate vorbi despre un pericol cu privire la siguranţa alimentară a populaţiei”, a spus Mănăstireanu pentru Mediafax.

El a ţinut să sublinieze că în momentul de faţă, din informaţiile pe care le deţine, situaţia “nu e foarte gravă”, precizând o dată în plus că este vorba despre un “caz atipic”, care nu este luat în considerare la nivel european şi, implicit, nici în România.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More