Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rute operate de TAROM, anulate. Oraşele afectate sunt Sibiu, Cluj, Timişoara

0 597

TAROM taie, la ordinul ministrului Transporturilor, şapte legături cu oraşe din Germania, Franţa, dar şi cu Republica Moldova. Răzvan Cuc susţine că zborurile respective sunt aproape goale, cu cel mult 10-20 de călători şi îl acuză pe directorul demis al TAROM că le-a lansat în iulie anul trecută fără niciun studiu de impact.

Ministrul a cerut noului director al companiei aeriene să înceteze de îndată orice plată pentru operarea curselor respective.

Două dintre cursele care vor fi anulate fac legătura între Sibiu şi Germania. Este vorba despre zborul pe ruta Sibiu-Stuttgart, inaugurat în iulie anul trecut, cu trei curse pe săptămână, şi cel care are ca destinaţie Munchen, cu o frecvenţă de şase zboruri săptămânal.

Un alt oraş care râmâne fără câteva curse operate de TAROM este Timişoara, unde ministrul Răzvan Cuc a decis să taie trei rute. Este vorba tot despre o legătură cu Stuttgart, care funcţiona din 2018 cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână, dar şi legăturile dintre Capitala Banatului şi Chişinău, unde operatorul naţional zbura din vara anului trecut de două ori pe săptămână, respectiv Paris, cu două curse săptămânal.

Nici Clujul nu a scăpat de „remanierea” curselor TAROM. Aici, compania de stat rămâne fără zborul spre Paris, pe care îl opera din iulie 2018. Avea un zbor dus şi două întors în fiecare săptămână.

Practic, toate cele 7 rute anulate au fost lansate în vara anului trecut, iar, conform ministrului Transporturilor, au un randament extrem de scăzut, cu un grad de încărcare de cel mult 25 la sută.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More