Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a echipat în scafandru pentru a introduce ţigări de contrabandă în ţară

0 38

someseanul-Inecata-Somes-pompieri-scafandri (4)

La începutul acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unor acţiunii de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 46.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană. În urma acţiunilor a fost reţinut un cetăţean ucrainean, echipat în costum de neopren (scafandru) pentru a trece mai uşor ţigările prin apa rece a râului Tisa.

Sighetu Marmaţiei

Azi noapte, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, județul Maramureș, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 03.00, lucrători din cadrul sectorului au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Polițiștii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean Vasile C., de 21 de ani, domiciliat în Ucraina. Acesta era îmbrăcat într-un costum de neopren (scafandru), pentru a introduce mai uşor ţigările în România, prin apa rece a râului Tisa. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor.

La faţa locului, au fost descoperite 72 de colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 39.880 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 357.300 de lei. Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Valea Vişeului

Şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat 14 colete ce conţineau 6.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 62.000 lei. În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More