Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a inaugurat noua bijuterie a Clujului, Sala Polivalentă – FOTO/VIDEO

0 758

someseanul-sala polivalenta cluj-napoca

După Cluj Arena, unul dintre cele mai moderne stadioane din țară, Cluj-Napoca dispune de astăzi de o altă bijuterie: noua Sală Polivalentă. Aceasta a fost inaugurată azi de către primarul Emil Boc, care a deschis porțile pentru vizitatori.

La ceremonia de inaugurare și la tăierea panglicii au luat parte cinci mari foști sportivi ai Clujului: Simona Richter (judo), Ciprian Porumb (tenis), Mircea Barna (baschet), Eva Zorgo (atletism) și Remus Câmpeanu (fotbal).

„Mulţumesc clujenilor că, din banii lor, integral din bugetul local, s-a realizat această bijuterie sportivă şi de divertisment. Avem cea mai frumoasă, performantă şi dotată sală sportivă din România, comparabilă cu cele din UE, astfel că am pus Clujul pe harta competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale. Sala se pretează la diverse sporturi şi am adresat tuturor federaţiilor invitaţia să pună competiţii sportive naţionale şi internaţionale la Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Lucrările la Sala Polivalentă au început în urmă cu patru ani, iar investiția a costat 70 de milioane de lei.

Sala Polivalentă dispune de o pardoseală demontabilă care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video suspendat unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri. De asemenea, există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente. În total, 40.000 mp construiți, 7.200 de locuri pe scaune pentru spectatori, putându-se extinde pentru 10.000 de locuri.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca from Laviniu Lazar on Vimeo.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More