Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a semnat scrisoarea de intenție privind cooperarea între județul Bistrița-Năsăud și orașul italian Rivoli

0 48

consiliul judetean bistrita

Delegația județului Bistrița-Năsăud condusă de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și din care a făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Popescu, a avut întrevederi oficiale cu Primarul orașului Rivoli, Franco Giusto Dessi, cu viceconsulul României la Torino, Iulia Adriana Kupsa Kisseleff și cu reprezentanții Asociației româno-italiene’ Dacia-Rivoli’, (Președinte Natalia Elinoiu).

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și primarul orașului Rivoli, Franco Giusto Dessi au semnat la sediul Primăriei orașului Rivoli, o Scrisoare de Intenție privind stabilirea unei înțelegeri de cooperare între județul Bistrița-Năsăud, și orașul Rivoli.

Semnarea Scrisorii de Intenție are ca scop promovarea înțelegerii reciproce și prieteniei între popoarele român și italian și consolidarea cooperării între cele două unități administrativ-teritoriale. Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetățeni, precum și a schimburilor în domeniile administrației publice, cultural, economic, științei și tehnologiei, sportului, sănătății, educației și tineretului.

Primarul orașului Rivoli și-a manifestat dorința ca acest parteneriat să se facă cu pași mici, să nu ne angajăm de la început în lucruri mari. Este bine să începem astfel, cu colaborări în domeniul cultural, între trupe de teatru, muzică și schimburi între copii, studenți. La rândul său, Președintele Emil Radu Moldovan a mulțumit pentru invitație și a declarat că, în viziunea sa, există patru domenii de colaborare care pot fi abordate:

— Domeniul cultural, înțeles într-un sens mai larg, care include și partea de învățământ, sport, schimburi între artiști, organizarea de expoziții, schimburi între elevi, studenți, sportivi;

— Facilitarea prin intermediul camerelor de comerț și industrie a relațiilor economice directe între oameni de afaceri din Bistrița-Năsăud și Rivoli, respectiv Provincia Torino;

— Colaborarea pe proiecte finanțate din alte fonduri decât cele alocate direct Statelor membre ale UE, de exemplu prin programele transfrontaliere;

— Realizarea unor acțiuni comune care să sprijine integrarea comunității mari de români și să contribuie la o mai bună relaționare a românilor cu administrația italiană.

Ulterior acestui demers, cel mai probabil la Bistrița, va urma semnarea unei ‘Înțelegi de cooperare’ între județul Bistrița-Năsăud și Orașul Rivoli, care va conține termeni clari ai colaborării dintre cele două administrații.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More