Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a votat proiectul pentru extinderea Complexului Balnear Toroc Dej – FOTO/VIDEO

0 299

proiect 3D parc balnear toroc dej

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Dej convocată azi, consilierii locali au votat ”Proiectul  de  hotărâre  privind  aprobare  finanțării  multianuale  a obiectivului  de  investiții  Reamenajare  şi  extindere  luciu  apă  piscină exterioară și extindere plajă nisip Complex Balnear Toroc”, cât și ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de cazare și mic dejun la Complex Parc Balnear Toroc”.

Dacă în ședința ordinară de luna săptămâna trecută primarul Costan Morar a desfășurat o prezentare detaliată a acestui proiect de extindere și reamenajare a zonei de agrement Toroc, azi edilul șef s-a rezumat să ofere consilierilor prezenți la ședință doar câteva date tehnice, restul prezentării detaliate fiind făcută de către arhitectul acestui proiect, Dorin Munteanu.

În mare, proiectul nu a suferit modificări față de cel prezentat săptămâna trecută, primarul Costan Morar ținându-se tare pe poziții în ceea ce privește acest obiectiv de investiții, însă consilierii locali au avut, și de această dată, obiecții, completări și amendamente.

Astfel, consilierul PNL Simion Buburuz a cerut insistent ca lucrările care se vor face să fie unele de calitate, iar rezultatul final să nu aibă de suferit din cauza vitezei de execuție în care trebuie finalizate lucrările, având în vedere că totul trebuie să fie gata până în luna iunie a anului viitor, când se deschide sezonul estival.

De asemenea, consilierul ALDE Vasile Cîmpan a adus câteva amendamente la proiectul inițial, printre acestea regăsindu-se obligativitatea de a asigura salvamari dacă adâncimea apei din bazine depășește 1,20 metri, construirea unei singure camere tehnice și înlocuirea șezlongurilor de plastic cu altele, mai rezistente, din aluminiu. Tot Vasile Cîmpan a fost cel care a subliniat importanța ca plaja să fie una cu gazon și nu cu nisip, pentru a împiedica astfel ajungerea nisipului în piscinele cu apă dulce și deteriorarea în timp a instalațiilor și filtrelor.

Ca de obicei, consilierul UNPR Nicolae Lazăr, a avut de punctat câteva chestiuni tehnice legate de proiect, întrebări adresate arhitectului, dar pentru care nu a primit răspunsuri.

Dacă Teodora Muncelean, consilier PSD, a avut doar cuvinte de laudă despre acest proiect, așteptat de atâta timp de dejeni, și și-a exprimat încrederea în utilitatea acestuia dar și în priceperea celor care l-au întocmit, nu de aceeași părere au fost Traian Mureșan, președintele de ședință, și consilierul PNL Marius Butuza. Dacă primul a spus din start că acest proiect nu l-a convins și că se va abține de la vot, Marius Butuza a readus în discuție prezentarea mai multor proiecte ca variante, din care consilierii să aleagă ulterior. De aceeași părere a fost și Nicolae Lazăr, care anterior solicitase același lucru. În plus, Butuza a atras atenția asupra stării de degradare a zonei de agrement în prezent, faptul că porțiunea din lemn ce înconjoară lacul sărat este aproape impracticabilă, demonstrând cele spuse și cu imagini afișate pe proiector.

Până la urmă, cu bune și cu rele, și fără să se specifice dacă amendamentele aduse de consilieri vor fi trecute sau nu în proiectul final, acesta a fost votat de către consilierii prezenți la ședință cu 11 voturi pentru și două abțineri (Traian Mureșan și Marius Butuza).

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.988238447905589.1073742034.467241263338646&type=3

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect aflat pe ordinea de zi ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de cazare și mic dejun la Complex Parc Balnear Toroc”, acesta a fost votat fără prea multe dezbateri.

Astfel, s-au aprobat următoarele tarife pentru camerele de cazare din  incinta Complexului Balnear Toroc:

  • pat cameră dublă – 40 lei
  • pat cameră triplă – 30 de lei
  • pat cameră single – 80 de lei

Prețul de cazare este de persoană pe noapte și include și accesul gratuit la piscina interioară și cele exterioare, dar nu și micul dejun, care este taxat separat cu 10 lei/persoană.

CITIȚI ȘI: Mini-pensiunea din cadrul Parcului Balnear Toroc a fost inaugurată. Camerele oferă condiții excelente de cazare – FOTO/VIDEO

Toate declarațiile din ședința de azi a Consiliului Local Dej, în materialul video următor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More