Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-au deșteptat bistrițenii: ”Metoda accidentul” n-a funcționat pentru trei persoane din Bistrița

0 57

După ce în ultimele luni mai mulți bistrițeni au fost înșelați cu sume uriașe de persoane rău intenționate, trei persoane din Bistrița au dat dovadă de vigilență ieri și n-au căzut în plasa escrocilor care intenționau să-i înșele prim metoda accidentul.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, un bărbat, în vârstă de 86 de ani, din Bistriţa, a fost contactat ieri pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind colonel. Acesta i-a comunicat faptul că fiul său a provocat un accident de circulaţie, solicitându-i bistriţeanului bani şi bijuterii, lucru care nu s-a întâmplat.

La aceeaşi dată, o persoană necunoscută, a contactat pe telefonul fix un bistriţean, de 35 de ani, căruia i s-a recomandat ca fiind poliţist, aducându-i la cunoştinţă faptul că un membru al familiei a suferit un accident rutier, fără a-i da mai multe detalii.

De asemenea, o femeie, de 35 de ani, din Bistriţa, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut care s-a recomandat ca fiind poliţist de la rutieră şi sub pretextul că soţul său ar fi provocat un accident de circulaţie cu victime, i-a solicitat acesteia bani, bistriţeanca nedând curs solicitării.

Recomandările polițiștilor

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări:

  • În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;
  • Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More