Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-au reluat lucrările de modernizare a străzilor din municipiul Dej

0 57

Morar Costan - modernizare strazi Dej

Primăria Municipiului Dej anunță reluarea lucrărilor de modernizare a străzilor din Dej, în mai multe zone din oraș. Pentru faptul că aceste lucrări vor crea disconfort pentru locuitori și participanții la trafic, autoritățile locale solicită răbdarea dejenilor.

Lucrările în cadrul proiectului pe fonduri europene ” Modernizare străzi în Municipiul Dej” au fost reluate. Demarate în toamna anului 2014, intervențiile continuă în această perioadă în mai multe zone:

  • Cartierul Mulatău- ridicarea canalelor de scurgere în vederea turnării ultimului strat de asfalt astfel încât grosimea acestuia să fie la același nivel cu canalizările. De asemenea se realizează ziduri de sprijin pentru consolidarea zonelor cu probleme.
  • Strada Nicolae Titulescu- se intervine prin excavări în vederea pregătirii fundației drumului, realizarea fundației( balastru, piatră spartă), turnarea primului strat de asfalt( binder) iar în paralel se realizează bordurarea și amenajarea trotuarelor prin pavare, urmând ca în a doua fază să se intervină la ridicarea canalelor în vederea turnării ulterior, a ultimului strat de asfalt și amenajarea accesului la fiecare proprietate.
  • strada Valea Codorului- se realizează rigolele carosabile pentru colectarea apelor pluviale și ziduri de sprijin în zonele care necesită consolidare.
  • Realizarea zidului de sprijin la intersecția străzilor Varga Katalina și Slatinei.
  • Strada Nicolae Iorga- pozarea conductei de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor Siretului și Cloșca (zona pieței agroalimentare)
  • Străzile Înfrățirii și Varga Katalina- la sfârșitul săptămânii vor demara lucrările de excavare în vederea realizării fundației drumului.

 „Lucrările sunt de mare amploare și pe parcursul  lor se va crea un disconfort, atât pentru locuitori, în ceea ce privește accesul la proprietăți care se va realiza mai dificil, cât și pentru participanții la trafic, circulația fiind  îngreunată. Se va lucra intens astfel încât acest disconfort să fie pe o perioadă cât mai scurtă, iar la finalul lucrărilor străzile vor fi reabilitate, vor avea trotuare dalate și acces la proprietăți”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More