Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-au schimbat regulile privind măștile anti-COVID, odată cu începerea anului școlar

0 75

După ce Sorin Cîmpeanu a anunțat săptămâna trecută că elevii vor trebui să poarte exclusiv măști medicale în școli, Ioana Mihăilă a venit cu noi informații.

Elevii din clasele primare vor fi „scutiți” de la regula măștilor medicale. Ei vor putea să poarte și măști textile.

„Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, pentru Digi24.

La orele de sport măștile nu trebuie purtate până la incidența de 2 la mie: „ipoteza de lucru pe care o avem acum pe masă este fără mască în sala de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitățile sportive – acolo unde se poate – să fie efectuate afară, doar la nevoie în interior”.

Formular controversat la început de an școlar

În opinia ministrului Sănătății, părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, iar școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice.

La începutul anului școlar, părinții vor primi un formular prin care vor trebui să-și dea sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor. Între timp, mulți părinți au anunțat deja că vor ignora acest formular, scenariu la care se aștepta și ministrul Educației.

De asemenea, Ministerul Educației și-a luat angajamentul că nu se vor face diferențe între elevii vaccinați și nevaccinați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More