Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a inaugurat la Dej cea mai moderna linie de productie de hartie tissue, cu o investitie de 17 milioane de euro – FOTO/VIDEO

1 1.638

someseanul-Inaugurare-fabrica-hartie-tissue-Dej-MG-TEC (25)

Vineri a avut loc pe platforma industriala sud a Dejului inaugurarea noii linii de productie de hartie tissue, 100% celuloza, construita de Metalicplas Impex, firma componenta a MG-TEC Grup. La inaugurare au participat o sumedenie de oficialitati locale si judetene, reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, senatori si deputati din colegiile judetului Cluj, dar si furnizori de echipamente si materiale auxiliare.

Investitia de aproximativ 17 milioane de euro s-a realizat prin proiectul „Consolidarea activitatilor intreprinderii Metalicplas Impex, derulate pe piata de hartie prin achizitionarea unei linii tehnologice pentru fabricarea hartiei tissue”.

Valoarea totala a proiectului este de cca. 17 milioane de euro, din care asistenta financiara nerambursabila este de cca. 4,5 milioane euro, suma asigurata de FEDR si Bugetul de Stat.

Capacitatea de productie a masinii de hartie tissue este de 100 tone/zi. Prin realizarea acestei investitii s-a creat un numar de 120 locuri de munca.

Metalicplas Impex face parte din MG Tec Grup S.A. Dej, grup de firme cu capital 100% romanesc. MG Tec Grup totalizeaza 10 societati cu profile preponderent productive, in care actionar majoritar este omul de afaceri dejean, Ioan Tecar. Cele 10 firme ale Grupului sunt: Metalicplas Impex, Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Samus Construcții, IZO-Tec, TermoTec, Expo AutoTec, Radio Fir, Atlantic Broker si Travcost.

Printre cei care au luat cuvantul la ceremonia de inaugurare s-au aflat si Costan Morar, primarul Dejului, deputatul Cornel Itu, prefectul de Cluj Gheorghe Vuscan, dar si presedintele MG-TEC Grup, Ioan Tecar. Dupa taierea panglicii, cele aproape 300 de persoane prezente la inaugurare au avut ocazia sa viziteze fabrica si noua linie de productie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More