Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a instalat iarna la munte. Zăpada măsoară 15 centimetri

0 51

zapada iarna Balea Lac

Dacă în anii trecuți în această perioadă a lunii septembrie încă mai puteam vorbi de vreme plăcută, călduroasă, în acest an iarna pare că vrea să se instaleze mai repede.

Vremea are aspect de iarnă la munte, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsurând 15 centimetri, în timp ce temperaturile sunt în pragul înghețului. Și la Vârful Omu s-a instalat deja zăpada, iar pe crestele munților vântul bate cu putere.

Precipitaţiile specifice sezonului rece, lapoviţa şi ninsorile, sunt însoţite şi de rafale de vânt, ceea ce face ca temperaturile resimţite să fie mai mici decât în realitate.

Șoferilor care circulă în aceste zile pe drumurile din zona de munte le este recomandat să-și echipeze mașinile de iarnă, cu cauciucuri potrivite sezonului rece. De asemenea, turiștilor care ajung la munte le este recomandat să țină cont de prognoza meteo și de sfaturile salvamontiștilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More