Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a reluat circulația pe ambele sensuri, la podul peste calea ferată din Dej

0 145

circulatie-trafic-dej

Primăria Municipiului Dej anunță că s-a reluat în cursul zilei de astăzi, 3 octombrie, circulația pe ambele sensuri, la podul peste pasajul de cale ferată, ca urmare a finalizării pe un sens a lucrărilor aferente amplasării rosturilor de dilatație și consolidării grinzilor podului.

Circulația se desfășoară cu restricții de viteză datorită prezenței plăcilor metalice care protejează betonul turnat pentru consolidarea grinzilor podului. Betonul utilizat este de clasă superioară, realizat cu aditivi acceleratori de priză și necesită o perioada de protecție de 14 zile, necesară atingerii rezistenței care să suporte traficul de mare tonaj în zonă.

Continuarea lucrărilor la podul  peste pasajul de cale ferată, care va impune din nou restricții de circulație pe un sens, se va face din data de 14 octombrie, pentru amplasarea elementelor de acoperire a rosturilor de dilatare și pe celălalt sens de circulație al podului.

”În data de 19 septembrie am demarat lucrările la podul peste Someș, lucrări care s-au încheiat. Deși am estimat finalizarea intervențiilor într-un timp mai scurt și la podul peste pasajul de cale ferată, problemele apărute la rezistența podului, au impus realizarea unor lucrări de consolidare, ce prelungesc perioada de execuție. În aceste condiții pentru a permite totuși circulația pe ambele sensuri, am abordat singura modalitate tehnică de rezolvare a problemei, prin amplasarea de plăci metalice, întrucât perioada de întărire a betonului aditivat este de 14 zile. După această perioadă, din data de 14 octombrie, se vor relua lucrările pe celălalt sens de circulație al podului, urmând să se redea circulației ambele sensuri, în aproximativ 4-5 zile, respectiv 19-20 octombrie. Sunt conștient de disconfortul produs în trafic, dar aceste lucrări erau absolut necesare și urgente, iar neefectuarea lor ar fi pus în pericol siguranța circulației pe cele două poduri”, a declarat primarul Morar Costan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More