Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a stins din viață Iolanda Balaș, o legendă a sportului românesc

0 60

Sportul românesc este astăzi în doliu, după decesul celei care a fost o mare legendă a atletismului românesc, Iolanda Balaș. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Multiplă campioană și recordmenă națională, campioană europeană, mondială și olimpică, Iolanda Balaș a dominat proba de săritură în înălțime timp de un deceniu la nivel mondial.

După retragerea din activitatea sportivă, care i-a adus numeroase premii și recunoaștere internațională, Iolanda Balaș a fost arbitru internațional, iar din 1988 pînă în 2005 a fost președintele Federației Române de Atletism.

În anul 2010 Iolanda Balaș a primit din partea Majestății Sale Regele Mihai I al României , în cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul Elisabeta din București, decorația regală „Nihil Sine Deo”, pentru merite deosebite aduse sportului românesc, pentru modul în care a condus Federația Română de Atletism și pentru promovarea excelenței în sportul românesc, precum și a tinerilor sportivi.

„N-aş schimba absolut nimic. Am avut o viaţă frumoasă. Am avut paşaport, am văzut toată lumea şi am cunoscut mulţi oameni importanţi. Dacă nu practicam atletismul, sunt convinsă că nici dacă aş fi fost fiică de miliardar nu aş fi făcut atâtea lucruri! Nu regret nimic”, a declarat Iolanda Balaș, în 2011, pentru Gazeta Sporturilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More