Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a stins pe patul de spital. Este a doua victimă decedată în urma accidentului teribil provocat de adolescentul din Tureac

0 2.114

Numărul persoanelor decedate în urma teribilului accident de circulație provocat în 5 ianuarie de un adolescent de 16 ani din Tureac a crescut. După ce o fată de 16 ani a murit chiar în noaptea de după accident, o altă tânără, de 14 ani, a pierdut lupta cu moartea în această dimineață, la o săptămână distanță.

Unul dintre cele mai grave accidente de circulație produse pe raza județului Bistrița-Năsăud în ultimii ani și-a sporit azi numărul victimelor decedate. Cristina Rus, o adolescentă de doar 14 ani a încetat din viață azi la spital, după ce în urmă cu o săptămână fusese lovită, alături de alte persoane, de o autoutilitară condusă de un adolescent beat de 16 ani din Tureac.

În seara zilei de 5 ianuarie, acesta a sustras autoutilitara părinților lui, deși era în comă alcoolică, și a pornit la drum pe DN 17, din localitatea Tureac, spre Mureșenii Bârgăului. Pe traseu, a provocat nu mai puțin de trei accidente rutiere soldate cu victime, intrând intenționat cu autoutilitara în trei grupuri de oameni. Cu excepția unei femei de 36 de ani, mama uneia dintre copile, toate celelalte șase victime erau fete, care mergeau la colindat în ajun de Bobotează.

Larisa Bozga, o tânără de 16 ani din Tureac, a fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale a devenit, postoperator, instabilă hemodinamic şi circulator, a intrat în stop cardiorespirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată în jurul orei 02,30, în dimineața zilei de 6 ianuarie.

O săptămână mai târziu, la spital în Cluj-Napoca, s-a stins și Cristina Rus, în vârstă de 14 ani. Aceasta a suferit traumatisme cranio-cerebrale grave, cu edem cerebral şi hemoragie subarahnoidiană, contuzie pulmonară, traumatism abdominal cu ruptură splenică, fiind în comă. Eforturile disperate ale medicilor de a o ține în viață în ultimele zile s-au dovedit în zadar, inima firavă a micuței încetând să mai bată pentru totdeauna.

”Draga mea nu îmi vine să cred că ai plecat de lângă noi asa repede. Dumnezeu te-a vrut acolo sus alături de Îngerașii lui… Nu o să te pot uita niciodată draga mea colegă. M-ai făcut să râd de câte ori eram supărată, ai fost acolo când am avut nevoie. Ai fost o colegă minunată și speram la o minune. Ai grija de tine acolo sus Îngerașule drag. Dumnezeu să dea putere familiei”, este unul dintre multele mesaje postate pe pagina de Facebook a Cristinei de la aflarea groaznicei vești.

O altă fetiță, de 11 ani, fetiţă de 11 ani, a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, traumatism abdominal, şoc hemoragic, cu ruptură de ficat, ruptură de rinichi drept. Aceasta a fost operată și este stabilă hemodinamic, dar în continuare în stare gravă.

Tot în vârstă de 11 ani este și o a patra victimă, o fetiţă de 11 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, la care examinarea computer-tomograf a evidenţiat un mic hematom intraparenchimatos. Aceasta a fost transferată la Clinica Neurologie Pediatrică Cluj-Napoca.

La secţia Chirurgie a mai fost internată o fetiţă de 10 ani, în stare stabilă, cu traumatism cranio-cerebral acut, contuzie abdominală, politraumatism prin accident rutier, iar la secţia Ortopedie a fost internată femeia de 36 ani, mama Larisei, acre a suferit o luxaţie coxo-femurală dreaptă.

Între timp, adolescentul de 16 ani din Tureac, care a provocat aceste accident tragice, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Adolescentul este în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More