Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Să nu se strice. Țigările de contrabandă se transportă mai nou cu lada frigorifică

0 73

tigari lada frigorifica

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 180.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 31 ianuarie, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorul PF Sarasău, pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, a observat pe raza localității de frontieră Teceu Mic, județul Maramureș, localitate situată pe malul românesc al râului Tisa, mai multe persoane de sex masculin care trecuseră prin apă din Ucraina și depozitau pe malul românesc, unde se afla staționată o autoutilitară, mai multe colete voluminoase.

Imediat polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce. Bărbații nu s-au supus, fapt pentru care a fost executat, conform procedurilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apele râului Tisa, retrăgându-se în Ucraina.

La fața locului au fost descoperite 27 de colete ce conțineau țigări și un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România, cu care urmau să fie transportate țigările.

Mașina și țigările au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.780 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 167.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, și a documentării întregii activități infracționale, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre caz.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control în zona de frontieră, au depistat pe raza municipiului Sighetu Marmației o persoană de sex masculin care comercializa, pe stradă, țigări de proveniență ucraineană.

În momentul în care echipajul poliției de frontieră a procedat la legitimarea bărbatului, acesta a fugit, fiind depistat în curtea unui imobil, în timp ce ascundea țigările într-o ladă frigorifică, ajutat de o altă persoană,

Cele două persoane au fost identificate ca fiind Ioan K. și Ionuț K., în vârstă de 61 respectiv 27 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat în lada frigorifică au fost descoperite 1.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 13.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbații sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More