Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sa vezi si sa nu crezi! Un calugar a furat banii manastirii

2 195

calugar

Un calugar de la manastirea din Bobota, judetul Salaj, s-a facut nevazut cu suma de 20.000 de lei, 1200 de euro, dar si cu un aparat foto in valoare de 2500 de lei. Toate bunurile erau ale manastirii.

Fratele Andrei este acum cautat pentru delapidare. Calugarul traia de mai bine de un an de zile in manastire, insa azi dimineata a disparut fara urma. Speriati, calugarii l-au cautat ore in sir, iar odata ajunsi in odaia sa au observat ca Fratele Andrei plecase cu o multime de bani. Acesta a luat cu el banii care erau folositi pentru lucrari la manastire.

Localnicii sustin ca la manastire calugarii vin si pleaca, iar multi dintre ei pot fi impostori. Politistii au pornit pe urmele fugarului, insa la domiciliul din Baia Mare nu l-au gasit. Tincuta Dumuta, purtatorul de cuvant al IPJ Salaj a declarat pentru ztv.ro ca „staretul manastirii ne-a sesizat ca unul dintre calaugari, a luat suma de 20.000 de mii de lei, 1200 de euro si un aparat foto in valoare de 2.500 de lei. Fusese desemnat de parintele staret sa se ocupe de finantele manastirii”, a declarat aceasta.

Reprezentantii manastirii spun ca nu se asteptau la un asemenea gest.

foto: arhiva

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More