Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Să vină banii la băieți! Camera Deputaţilor a adoptat majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, președinţii şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene

0 1.113

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri.

Şedinţa comisiei de muncă şi cea a comisiei de finanţe, pentru modificarea proiectului, s-au amânat câteva ore, până la finalizarea dezbaterilor din plen pe legea statutului magistraţilor, din pachetul legilor justiţiei. USR a criticat faptul că PSD şi PNL nu s-au prezentat la comisii. ”După ce au votat mărirea propriilor salarii la senat, s-au bătut cu pumnul în piept că vor rectifica la Camera deputaţilor. Azi când trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor şi primarilor, ghiciţi ce s-a întâmplat? N-au venit la şedinţă. Deci n-a fost cvorum. Au lipsit fix 5 membrii. Frumos nu? La PSD, din 10 membrii a venit unul singur. La PNL din 9 membrii au venit 3. La creşterea propriilor salarii a fost înghesuială. La rectificarea neruşinării e lipsă de cvorum”, a spus Claudiu Năsui în plen. 

În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a explicat că sunt în curs de a vota una din legile justiţiei şi de aceea parlamentarii coaliţiei au rămas în plen. ”Urmează câteva sute de amendamente pe care cei de la USR le-au depus, pentru a putea respinge sau adopta amendamentele am considerat că e important să rămânem în sala de plen. De îndată ce vom depăşi amendamentele, vom purcede la ședinţele din comisii şi vom elimina majorările salariale ale parlamentarilor, astăzi”, a spus Simonis în plen. 

PSD a cerut în şedinţa de plen trimiterea proiectului la comisia de muncă. ”Pentru a elimina suspiciunile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, dar şi pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptaţi ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaţilor de a elimina din legea trecută de Senat creşterile salariale pentru parlamentari”, spune Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. Propunerea PSD a fost adoptată cu 170 de voturi pentru şi 5 abţineri. 

”USR a fost singurul partid care a votat împotriva creşterii salariilor demnitarilor la Senat. Ceea ce am văzut mai devreme a fost un festival al ipocriziei”, a afirmat şi deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Senatul a votat, în plenul de miercuri, cu 91 de voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi patru abţineri, un proiect de aprobare a unei ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări salariale ale demnitarilor. Curtea Constituţională a admis sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More