Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Săcel: Țigări de contrabandă, mascate sub fân, într-o autoutilitară ce transporta cai – VIDEO

0 96

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 11.100 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 95.000 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.

In data de 6 martie a.c., politistii de frontiera de la S.T.P.F. Maramures au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 22.00, un echipaj al politiei de frontiera, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localitatii Sacel, jud. Maramures, doua autoturisme, o autoutilitara marca Iveco si un autoturism marca Volkswagen, in care se aflau 5 persoane.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul ca soferul autoutilitarei transporta, conform documentelor de insotire a marfii, trei cai. La controlul masinii, politistii de frontiera au descoperit, ascunse sub fan, doua colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Pe timpul verificarilor s-a constatat faptul ca cel de-al doilea autoturism oprit, marca Volkswagen, avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari.

Ca urmare, cele cinci persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 32 ani, impreuna cu cele doua autoturisme si tigarile au fost conduse la sediul S.T.P.F. Maramures in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 1.450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 13.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

De asemenea, autoutilitara marca Iveco, folosita la transportul tigarilor a fost indisponibilizata pana la finalizarea cercetarilor.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

In data de 7 martie, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit sub un pasaj de cale ferata, in apropierea frontierei de stat 10 colete care contineau tigari.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.910 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 81.000 lei. La cercetari, a fost identificata o persoana de sex masculin, domiciliata pe raza comunei Bistra, jud. Maramures, care a fost implicata in activitatea infractionala.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More