Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șaisprezece cetățeni din Irak și Siria, opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

0 267

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat şaisprezece cetăţeni din Irak şi Siria, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Borş au depistat şaisprezece cetățeni români, şase femei, trei bărbaţi şi şapte copii care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulții au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani, toți fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More