Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sala Polivalentă din Cluj, gazdă a Campionatului European de baschet 2016

0 117

Federația europeană de baschet a anunţat, sâmbătă, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017, România, care a candidat în premieră, primind dreptul de organizare a unei grupe în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Fostul jucător în NBA Ghiţă Mureşan a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după ce România a primit, în premieră, dreptul de organizare a unei grupe a CE masculin din 2017 că va fi „cel mai mare eveniment baschetbalistic petrecut vreodată în ţara noastră” şi este o onoare.

„Pentru România este o onoare şi va fi cel mai mare eveniment baschetbalistic care s-a petrecut vreodată în ţara noastră. Va schimba viitorul baschetului românesc, dar şi inspiraţia jucătorilor, a copiilor care iubesc acest sport. Baschetul e unul dintre cele mai iubite sporturi din România. M-am bucurat enorm să fiu aici, parte din delegaţia României la Munchen, şi mulţumesc preşedintelui federaţiei, Horia Păun, că m-a invitat. Este prima dată când particip la un astfel de mare eveniment şi mă bucur că am putut susţine candidatura ţării mele, pentru că este o şansă foarte mare pentru România. De asemenea, pentru Cluj-Napoca este o mare onoare, oraşul va fi pus pe harta baschetbalistică de înalt nivel a lumii”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Ghiţă Mureşan.

La rândul său, vicepreşedintele echipei Universitatea Banca Transilvania Cluj, Mircea Cristescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că marile valori din baschetul european vor fi prezente la Cluj-Napoca şi sunt aşteptaţi toţi iubitorii acestui sport la Sala Polivalentă.

”Împreună cu echipa propusă de Federația Română de Baschet am susținut și câștigat azi organizarea în Sala Polivalentă Cluj-Napoca a unei grupe a Campionatului European de Baschet din 2017! Susținerea a avut loc la Munchen în fața Federației Internaționale de Baschet. Mă bucur încă o dată că realizarea Sălii Polivalente în Cluj-Napoca – singura din România capabilă să găzduiască evenimente europene și mondiale de profil – aduce beneficii financiare și de imagine minunatului nostru oraș!
În 2017 șase echipe naționale de baschet masculin din Europa – inclusiv România – vor juca în Sala Polivalentă Cluj-Napoca! Mulțumesc clujenilor pentru că din banii lor am realizat această bijuterie sportivă, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca”, a transmis primarul Clujului, Emil Boc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More