Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sala Sporturilor Dej intră în lucrări de modernizare și reabilitare – VIDEO

0 426

După foarte mulți ani în care investițiile au lipsit sau au fost prea puține în cadrul complexului sportiv polivalent din Dej, autoritățile locale au luat în sfârșit decizia că este momentul pentru a demara lucrări de reabilitare și modernizare a bazei sportive.

Complexul sportiv, format din stadion, sala de sport și hotelul aferent, n-a mai avut parte în ultimii ani decât de mici lucrări de reparație și întreținere, starea de degradare a acestuia fiind tot mai accentuată.

În cadrul ședinței Consiliului Local Dej care a avut loc azi s-a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului ”Reabilitarea și modernizarea Complexului Sportiv Polivalent Dej”, care  a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

Potrivit acestui proiect de hotărâre, reabilitarea și modernizarea Complexului Sportiv Polivalent Dej va fi finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, valoarea totală a proiectului fiind de 5,58 milioane de lei, contribuția de la bugetul local al municipiului Dej fiind de 280 de mii de lei. Tot din bugetul local vor fi suportate eventualele cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului.

”Situația actuală precară a spațiilor de cazare și a sălii sporturilor, din cauza faptului că pe timp ploios, plouă în interiorul sălii, existând un risc major de deteriorare a instalației electrice și a suprafeței de joc, iar în spațiile de cazare sunt infiltrații și igrasie, precum și costurile ridicate înregistrate la utilități, impun următoarele tipuri de intervenții:

  • îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu), șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii;
  • introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru preparare, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere,a  sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz;
  • utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii;
  • implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie ;
  • înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;
  • dotarea cu mobilier a camerelor de cazare;
  • înlocuirea tâmplăriei;
  • reparații/zugrăveli interioare;
  • orice alte activități care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului.

Sala Sporturilor din Dej este în prezent principala gazdă a evenimentelor sportive și culturale majore din municipiul Dej. Pe lângă faptul că aici își desfășoară activitatea de instruire și cea competițională, cu caracter permanent, școlile, grupările și asociațiile sportive din Dej, aici sunt organizate majoritatea competițiilor sportive din oraș.

Amintim aici meciurile de volei, competiții și concursuri organizate de Unirea Dej, Vulturii Dej, Budokan Ryu, Latino Angels.

Tot în Sala Sporturilor din Dej este organizat în fiecare an cel mai mare concurs național de culturism Pro Nutrition, dar și gala de MMA și kickboxing Supreme Night Fight, ceremonii de deschidere sau început de an școlar, concerte sau evenimente culturale cu caracter umanitar sau nu.

În spațiile de cazare ale complexului sportiv sunt cazați sportivii care activează la cluburile Unirea din Dej, dar și reprezentanți ai diferitelor delegații cu ocazia unor evenimente artistice, sportive sau culturale.

Vedeți în materialul video de mai sus discuțiile de la ședința Consiliului Local Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More