Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sala Sporturilor din Zalău va primi numele antrenorului de handbal Gheorghe Tadici

0 200

Un proiect de hotărâre privind denumirea Sălii Sporturilor din Zalău cu numele antrenorului de handbal feminin Gheorghe Tadici, a fost aprobat azi în unanimitate de consilierii locali municipali.

În urma aprobării acestui proiect de hotărâre, sala de competiții sportive din Zalău se va numi Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.

Decizia a fost luată în semn de respect și prețuire pentru cel de care se leagă performanțele handbalului feminin din Zalău, dar și o parte din din cele ale acestei ramuri sportive la nivelul echipei naționale, se arată în motivarea acestei hotărâri.

Gheorghe Tadici, în vârstă de 65 de ani stă la baza unora dintre cele mai mari performanțe ale handbalului sălăjean, dar este recunoscut la nivel mondial și pentru rezultatele deosebite obținute cu echipa națională de handbal feminin a României. Tadici are o carieră de patru decenii în antrenorat, timp în care a condus de pe banca tehnică echipa din Zalău, dar și echipa din Râmnicu Vâlcea pentru doi ani, fiind și antrenor al echipei naționale timp de trei mandate.

În 2005 a câștigat a câștigat cu echipa națională medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franța. În 2006 a preluat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2008, cu care a câștigat cinci trofee: titlul în Liga Națională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor și Supercupa Europei.

Pe plan local, sub „bagheta” lui Gheorghe Tadici, echipa din Zalău a câștigat trei titluri de campioană, în 2001, 2004, 2005, și Cupa României în 2003. La nivel european, formația a câștigat în sezonul 1995-1996 atunci Cupa Orașelor (City Cup). În sezonul 2011-2012, în Cupa EHF, HC Zalău a jucat a doua finală, pierdută împotriva unei echipe din Rusia, Lada Togliatti.

Gheorghe Tadici este maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Zalău, mai informează Agerpres.

tadici nervos

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More