Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj: 22 de persoane depistate fără permis de conducere

0 1.299

În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, poliţiştii Postului de Poliție Bobota au oprit pentru control o femeie, din Bobota, care se deplasa cu autoturismul, pe raza localităţii Derșida. 

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că aceasta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Fapta a fost constatată miercuri, 10 august, la ora 10.20.

După-amiază, polițiștii Postului de Poliție Halmășd au identificat pe raza localității un bărbat, din localitate, care se deplasa cu mopedul fără a deține permis de conducere.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În  cele șapte luni ale acestui ani, 22 de persoane au fost depistate de polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră în timp ce conduceau autovehiculele fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Având în vedere situația creată, reamintim persoanelor care comit o astfel de faptă căci, conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la cinci ani. De asemenea, prin nerespectarea prevederilor legale şi a regulilor de circulaţie, pun în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More