Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – 58 de agenți economici verificați de Poliție. A curs cu amenzi

0 351

Agenții comerciali sălăjeni au fost puricați de către oamenii legii. S-a lăsat cu amenzi, dar și cu bunuri confiscate.

Reprezentanții IPJ Sălaj anunță că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, în perioada 23-24 aprilie, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute. Au fost verificați 58 de agenți economici.    

În acest context au fost constatate­­ cinci infracțiuni, din care patru privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi o infracţiune prevăzută de Legea 84/1998. De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 99400 lei.

Dintre faptele contravenţionale, 20 au fost aplicate la legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, şapte la legea privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și şase la O.U.G. privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale. Cu această ocazie a fost ridicată în vederea confiscării şi suma de 2095 lei, bani proveniţi din activităţi comerciale ilicite.

Totodată, polițiștii au ridicat, până la finalizarea cercetărilor, de la sediul și punctele de lucru a trei societăți de profil, din Sălaj, 163 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, întrucât există suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept. 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More