Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj: Alungat din spital, deși este în comă de 10 luni. Băiatul este îngrijit acasă, de familie

0 703

Familia unui băiat în vârstă de 16 ani din Sălaj este nevoită să-și îngrijească acasă copilul, din cauză că niciun spital nu-l mai primește pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Asta deși este în comă din vara anului trecut.

De anul trecut, din iunie, băiatul a început să se simtă rău şi a fost plimbat prin 4 spitale, unde a primit diagnostice diferite. Mama băiatului care împlinește 16 ani în aceste zile povestește nenorocirea prin care trec:

”A făcut febră, ne-am dus cu el să vedem din ce cauză. Ne-am dus la Jibou, a făcut ceva analize, a ieşit că are aprindere de plămâni. La tomograf, a ieşit că are tumoră pe creier.

Cum a fost refuzat de toate spitalele la care mama sa l-a dus, băiatul a ajuns în comă la un centru de tratament paliativ din Sibiu, de unde a fost trimis acasă în luna martie.

Ortrun Rhein, directoarea Centrului paleativ dr. Carl Wolf, a declarat pentru observatornews.ro: Copilul a venit anul trecut în comă vegetativă, cu temperatură mare, în urma diagnosticelor pe care le are, pentru îngrijire paleativă, fiindcă nu i s-a dat şansa să supravieţuiască. Suntem singurul centru paleativ. Sunt copii care tot timpul au nevoie de oxigen, care trebuiau externaţi din ATI-urile spitalelor şi trebuia să îi preluăm.

Dar și de aici, băiatul a fost trimis acasă. Mama lui Antonio spune că nu are bani pentru a apela la serviciile unui centru privat de îngrijiri, astfel că încearcă acasă să-i acorde îngrijiri medicale așa cum a văzut că se face în centrul de la Sibiu.

De o lună de zile stă aici. Aici l-am adus când l-am adus de la Sibiu. În fiecare zi îl toaletăm, îl pansăm, că are 4 răni aici pe spate. Noi sperăm într-o minune”, spune mama lui Antonio.

Managerii spitalelor spun că nu îl pot trata pe băiat din cauza cazurilor de COVID-19, aşa că băiatul a fost trimis acasă în luna martie, unde mama acestuia îi administrează, aşa cum poate mai bine, injecţii şi diverse tratamente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More