Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Amenzi, dosare penale și iar amenzi

0 161

Polițiștii Biroului Rutier au continuat acţiunile pentru siguranţa traficului rutier, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus. Peste 300 de sancţiuni au fost aplicate, fiind reţinute nouă permise de conducere şi tot atâtea certificate de înmatriculare.

Astfel, potrivit celor de la IPJ Sălaj, în perioada 12-18 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru siguranța traficului rutier, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57150 lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 296  au fost la regimul circulaţiei rutiere, trei la Legea 55/2020, două la Legea 37/2017, iar o sancţiune a fost aplicată la Legea 448/2005 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

De asemenea, au fost reţinute nouă permise de conducere, dintre care trei pentru depăşiri neregulamentare, două pentru neacordare de prioritate pietonilor şi câte unul pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, neacordarea de prioritate vehiculelor şi neprezentarea în termenul de 24 de ore la sediul poliţiei ca urmare  a producerii unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Totodată, poliţiştii au retras şi nouă certificate de înmatriculare. În materie penală au fost constatate două infracţiuni (conducere cu permisul suspendat) fiind soluţionate şi patru dosare.

Recomandăm în continuare conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, iar la efectuarea oricărei alte manevre să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă, transmit cei de la IPJ Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More