Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Atenție la radare! Vezi unde vor fi poziționate

0 190

Polițiștii rutieri vor împânzi județul Sălaj de radare. Acțiunea începe de astăzi și durează până pe 22 decembrie.

Nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi motociclişti, sunt acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în perioada 18-22 decembrie, anunță cei de la IPJ Sălaj.

Pe linie de viteză, aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vor fi amplasate atât în municipiu Zalău și orașe cât și pe drumurile naționale și județene.

În perioada menționată, radarele vor fi prezente pe următoarele sectoare de drum: în municipiul Zalău vor fi amplasate radare pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Gheorghe Doja şi strada Corneliu Coposu. În Şimleu Silvaniei pe strada Gheorghe Lazăr, pe DN 1H: între Şimleu Silvaniei şi Pericei, precum şi pe porţiunea de drum Şimleu Silvaniei – Nuşfalău – Ip. În Jibou radarele vor funcţiona pe strada 22 Decembrie, pe DN 1H, între Jibou şi Var, dar şi pe DN 1G, între Bălan şi Tihău.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor amplasa aparatele radar pe DN 1F: Românaşi – Poarta Sălajului – Sutoru – Zimbor, pe ruta Sălăjeni – Sărmăşag – Bobota – Zalău – Mirşid, dar şi pe DN 1C, între localităţile Ileanda – Gîlgău – Glod.

Mare grijă la pedala de acceleraţie trebuie să aibă şi cei care vor circula pe drumul judeţean 108 G: Crasna – Cizer.

De asemenea, poliţiştii vor acţiona şi cu aparatul radar TruCam, pe DN 1F (Zalău-Bobota şi Zalău-Sîncraiu Almaşului) şi pe DN 1C: Ileanda –Gîlgău.

Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Polițiștii recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă.

Pietonilor le este de asemenea recomandat să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după ce s-au asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More