Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj: Au trecut pe roșu. Şapte permise de conducere reţinute

0 329

poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi salvarea de vieţi. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate sute de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute aproape 20 permise de conducere.

În perioada16-22 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pentru salvarea de vieţi şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În acest context, poliţiştii au aplicat 295 sancţiuni contravenţionale, dintre care 294 au fost la OUG 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice, iar o sancţiune a fost la Legea 132/2017 (lipsă RCA).

De asemenea a fost constatată şi o infracţiune de conducere fără permis, fiind efectuate cercetări în opt dosare penale.  

Totodată, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere, dintre care şapte pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, patru pentru neacordare de prioritate vehiculelor, trei pentru depăşire neregulamentară, două pentru neacordare de prioritate pietonilor şi două pentru neprezentare în 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Au mai fost reţinute şi cinci certificate de înmatriculare.

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie vă recomandăm să verificaţi starea tehnică a autovehiculului, să aveţi la dumneavoastră toate documentele valabile (permis de conducere, asigurarea obligatorie etc.), să respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, dacă părăsiţi autoturismul chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, nu lăsaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More