Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj: Burse sociale pentru elevii din centrele școlare de educație incluzivă

0 48

135 de elevi din cele două centre școlare de educație incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean Sălaj pot beneficia de burse de ajutor social, de la bugetul județului fiind alocați, în acest sens, 82.000 de lei.

În ședința extraordinară din luna aprilie, consilierii județeni au aprobat acordarea a 71 de burse de ajutor social elevilor care frecventează cursurile Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Speranța” Zalău și 64 de burse de ajutor social elevilor de la la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei.

Cuantumul unei astfel de burse a fost stabilit la 150 lei/elev/lună.

“Asigurarea accesului la educație pentru toți copiii, precum și îmbunătățirea actului educațional trebuie avute permanent în vedere. Indiferent de posibilitățile de învățare, participare și dezvoltare, copiii trebuie să aibă șanse egale la educație. Alocarea acestor burse sociale este un gest de normalitate prin care ne dorim să venim în sprijinul elevilor din instituțiile de învățământ special finanțate de administrația județeană”, susține președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More