Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Elevii olimpici, premii de peste 125 de mii de lei din partea primăriei Zalău și a Consiliului Județean

1 276

Olimpicii sălăjeni au fost recompensați cu premii de peste 125 de milioane de lei în cadrul Galei Educației 2019.

Primăria municipiului Zalău și Consiliul Județean Sălaj și-a premiat, vineri, 4 octombrie, elevii olimpici cu rezultate deosebite la fazele judeţene, naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare din anul şcolar precedent. Premiile au depășit suma de 125.000 de lei, iar evenimentul s-a desfășurat sub egida Zilei Mondiale a Educației.

Cei de la Agerpres notează că elevii din Sălaj au obţinut, în anul şcolar 2018-2019, 214 premii la olimpiadele judeţene, 149 de premii la cele naţionale şi 30 de premii la olimpiadele internaţionale.

Totodată, în cadrul evenimentului, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a subliniat faptul că administraţia locală, pe lângă premiile acordate la gală, a alocat în acest an un buget record pentru educaţie și anume aproape 45 de milioane de lei.

„Primăria municipiului Zalău, în acest an, a alocat pentru învăţământ, pentru educaţie, doar pentru unităţile de învăţământ din municipiu, o sumă record. Niciodată în istoria primăriei nu a fost alocată o sumă atât de consistentă. E vorba de aproape 45 de milioane de lei, aproape 10 milioane de euro. Poate e nevoie de mai mult. (…) Aceşti bani s-au alocat pentru gratuitatea transportului tuturor elevilor şi studenţilor din municipiu, pentru excelenţă în educaţie – 1.350 de elevi, la începutul anului, au beneficiat de sume consistente, s-au alocat pentru burse, pentru infrastructură şcolară”, a menţionat, citat de Agerpres, Ionel Ciunt.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Felicitări tuturor elevilor din județul Sălaj!!!❤

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More