Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Laborator pentru testarea Covid-19 la Spitalul de Urgență Zalău cu ajutorul Grădinii Botanice Jibou

0 506

Un aparat pentru testarea Covid-19 va fi pus în funcțiune în incinta Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Instituția Prefectului Sălaj anunță faptul că la Spitalul Județean de Urgență Zalău va funcționa în perioada imediat următoare un laborator pentru testarea noului Coronavirus.

Aparatul, care va fi amplasat în incinta spitalului, în laboratorul de Microbiologie BK, a fost primit în urma unui contract de comodat cu Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică Vasile Fati Jibou, iar extractorul ARN a fost pus la dispoziție de Fundația NORO.

De asemenea, Consiliul Județean Sălaj va achiziționa în regim de urgență o hotă de siguranță biologică corespunzătoare. În paralel se desfășoară activitatea de achiziționare a kit-urilor de testare și vor fi demarate procedurile pentru autorizarea laboratorului, pentru a putea beneficia de fonduri din programele naționale de sănătate.

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Sălaj, în cadrul acestui laborator vor lucra specialiști ai Spitalului Județean Sălaj, instruiți în biologie moleculară, în colaborare cu cercetători științifici biologi de la Centrul de Cercetări Biologice din Jibou.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More