Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – O nouă avertizare ISU în ceea ce privește pericolul de inundații pe râul Almaș

0 325

Pompierii sălăjeni au emis o actualizare a situației de pericol reprezentată de cursul apelor râului Almaș.

Potrivit ISU Sălaj, la ora 12.00 pe râul Almaş, cota de apărare a fost depăşită cu 38 cm. Tendinţa este de scădere, au adăugat reprezentanții ISU. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, pompierii sălăjeni recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările autorităţilor locale.

Reamintim că, azi, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Almaș – bazin aferent amonte S.H. Hida, județele Cluj și Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More